Green Cross Nederland wil ‘academisch vliegen’ reduceren

De Stichting Green Cross Nederland gaat samen met de studentenorganisatie AGREEn van de Radboud Universiteit onderzoeken wat het optimale digitale platform is om online conferenties te organiseren. Doel van het onderzoek is het vliegen voor het bezoeken van conferenties te verminderen. Inspiratie voor het starten van dit project kwam onder andere van de Klimaatbrief Universiteiten.

Zie https://www.gcnl.nl/project/sustainable-online-conferencing/

Green Cross Nederland is de Nederlandse tak van Green Cross International, dat in 1990 werd opgericht door Michail Gorbatsjov, voormalig president van de Sovjet Unie, om oplossingen te zoeken voor milieuproblemen die nationale grenzen overstijgen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.